Új kaméleonfajt fedeztek fel Madagaszkáron

Új kaméleonfajt fedezett fel német és madagaszkári kutatók egy csoportja az Afrikától keletre fekvő Madagaszkár szigetén.

A tudósok a figyelemfelkeltő Calumma tarzan nevet adták az eddig nem ismert fajnak, hogy ezzel is ráirányítsák a figyelmet a hüllő és a sziget veszélyeztetett helyzetére. “Madagaszkárt a gyors léptékű fakitermelés fenyegeti” – mutatott rá Philip-Sebastian Gehring, a felfedezésről beszámoló tudósok egyike.
Az újonnan felfedezett kaméleonfaj Madagaszkár keleti partvidékén, közepes magasságú esőerdőkben él. A kutatókat meglepetésszerűen érte a felfedezése. “A tarzan kaméleon lapos pofája egyedülálló a kaméleonok között, így rögtön tudtuk, hogy egészen különleges példánnyal állunk szemben” – mondta a hatfős kutatócsoport egyik tagja.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.