A srácok a Greenpeace-nél egy kis időre leálltak a bálnavadászat elleni harccal, és néhány pillantást vetettek a tech iparra, és minősítettek egy sorozatnyi új laptopot.

Új környezetbarát ACER laptopok érkeznek

A srácok a Greenpeace-nél egy kis időre leálltak a bálnavadászat elleni harccal, és néhány pillantást vetettek a tech iparra, és minősítettek egy sorozatnyi új laptopot.

A listán az Acer Aspire környezetbarát 3811TZ és a 3811TZG modelljei szerepelnek, mivel azok nem tartalmaznak a környezetre káros anyagokat, beleértve a PVC-t (polivinil-klorid) és a BFR-t (brómozott égésgátló anyagok).

Az Acer Timeline sorozatának részeként, mindkét modell 13,3”-os, LED-es hátsó megvilágítású LCD képernyővel rendelkezik és Intel ULV (ultra alacsony feszültségű) Core 2 Duo processzorok hajtják, így valóban rendkívül energiahatékony gépekről van szó.

Sajnos nem rendelkezünk semmilyen hivatalos számítással, de ha már spekulálni kell (és mivel nem árt egy pillantást vetni a 3810-sorozatra) akár 4 GB RAM-ra, 500 GB-os merevlemezre, Wi-Fire, talán egy HDMI portra és tartós akkumulátorra számítunk, amely tökéletes lenne a 8 órányi munkához.
„A PVC és a BFR kémiai jellemzőinek hála mérgező anyagokat hozhatnak létre, mint amilyenek a termékekben megtalálható dioxinok és furánok. Hogy sikerült evakuálni ezeket az Acer termékekből, megmentjük a környezetet a mérgezett elektronikai cikkektől.” – olvasható az Acer egyik sajtónyilatkozatában.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.