Új környezetvédelmi terv a Nissannál

A Nissan Motor Co., Ltd. bejelentette új, “Nissan Green Program 2016” (NGP 2016) elnevezésű környezetvédelmi tervét. A terv három területre fókuszál: az ökológiai lábnyom csökkentése, áttérés a megújuló energiák alkalmazására és a Nissan által használt források sokféleségének növelése.

A „Nissan Green Program 2016″ a cég harmadik középtávú környezetvédelmi terve, mely nem csupán ’zöld ígérgetéseket’ tartalmaz, hanem konkrét, számszerűsített célokat tűz ki melyeket a 2016-os pénzügyi év végére kívánnak elérni. Komoly eredményeket várnak a zéró-emissziós piacon: a Renault-Nissan szövetségen keresztül 1,5 millió darabos összeladás elérésével az egyik kitűzött cél a világelső pozíció megszerzése zéró-emissziós járműgyártóként. Nagyszabású terveik között további vezető pozíciók megszerzése is szerepel. Az üzemanyag-takarékosság terén például az alábbi eredményekkel szeretnék elérni az első helyet: 35%-os üzemanyag-megtakarítás a Japánban, Kínában, Európában és az Egyesült Államokban eladott teljes, 2005-ös Nissan modellpalettához képest. A vállalati szénlábnyom csökkentésében is vezető szerepre pályáznak a károsanyag-kibocsátás járművenkénti 20%-os csökkentésével a teljes 2005-ös vállalati tevékenységhez képest.

A számszerűsített célok közé tartozik az is, hogy a zárt láncú újrahasznosításra fókuszálva az újrahasznosított anyagok arányát 25%-ra emeljék. „Az ügyfelek többsége olyan termékekre tart igényt, melyek vételárukkal összhangban állnak. Ebbe az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátású személy- és teherautók is beletartoznak. Ugyanakkor, olyan technológiák bevetésére is szükség van, melyekkel gyáraink működése is hatékonyabb és zöldebb” nyilatkozta Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója. „Cégünk része kíván lenni a fenntartható társadalom megvalósításának – egyrészt a bolygónk érdekében, másrészt egy jelentős versenyelőny megszerzéséért, mellyel stratégiai megkülönböztetést is nyerünk az autóiparban.”

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Országszerte 1100 elektromos busz állhat forgalomba 2025-ig

Országszerte legalább 1100 elektromos busz áll forgalomba 2022-től 2025-ig a Zöld Busz Program 180 milliárd forintos keretéből - közölte az MTI-vel a Humda Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.