Új megközelítésre van szükség a klímaváltozás megállításához

Nem a széndioxid kibocsátást kellene egyre alacsonyabb szintre csökkenteni, hanem a CO2 tudatos felhasználását növelni nagy hatékonyságú fotoszintézissel rendelkező növényi hibridekkel vagy olyan energia hatékony technológiák alkalmazásával, amelyek a nemzetgazdaságot erősítik.

Ezt az elvet követi, Steier József, a Budapesti Kereskedelmi és Ipar­kamara Energiaipari Szakmai Osztályának elnöke. Egy biztos, a világnak már progresszív megoldásokra van szüksége!

A klímaváltozás probléma soha nem okozott olyan súlyos gondot a világban, mint manapság. Mivel a problémák kezelésére ez idáig nem találtak gyors, és célra vezető megoldást, új megközelítésre van szükség: progresszív felfogásra. E szerint feldolgoztatni, hasznosítani kell a szén-di­oxidot, mint értékes nyersanyagot. Ezen keresztül az emberiség rendelkezésére álló sokcélú, de környezetbarát biomassza tömeget és egyben hatalmas lehetőséget adhatunk egy új – a zöld iparra támaszkodó – mezőgazdaság kialakulásának.

Az OzoneNetwork keddi Egyenlítő c. műsorának vendége, Steier József 20 éve szolgája az energiaipart hazai és nemzetközi környezetben. Több éve részese a megújuló energiák megismertetésének és következetes támogatója az energiahatékonyság növelésének. Ez a folyamat a technológiák fejlesztésének és alkalmazásának gyors fejlődésével jár együtt és nem nélkülözheti az innovációs, tudományos hátteret, de a feltalálók folyamatba történő integrálását sem. Az ő nevéhez köthető a smaragdfa és a zöld szahara projekt is, amik a klímaváltozás és fenntarthatóság területén egy új megközelítést alakítottak ki.

Kövessen minket FACEBOOKON is!

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.