Új napelemparkot adott át Kaba mellett a MET Csoport

A MET Csoport a Hajdú-Bihar megyei Kaba mellett átadta a második magyarországi naperőművét – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A több mint 33 ezer napelemmel működő erőmű csaknem 13 ezer háztartás energiaigényét fedezheti. A 23,4 megawattos naperőmű a legkorszerűbb technológiával épült, élettartama legalább 30 év lesz.  A MET korábbi fotovoltaikus projektjét 2021-ben adták át a tiszántúli településen, így a Kabai II. Solar Park a már kiépített csatlakozási infrastruktúrát használhatja ki – írták. A közleményben kiemelték, hogy a napenergia olcsó és fenntartható, nagy mennyiségben rendelkezésre álló energiaforrás, a beruházással tehát a MET hozzájárul a zöld átálláshoz. Magyarországon a napenergia-termelés gyorsan bővül, aránya ma már eléri a 33 százalékot – tették hozzá.

A svájci központú MET Csoport a közlemény szerint 15 országban van jelen, tevékenysége az árampiac mellett kiterjed a földgázra és az energiapiaci eszközök fejlesztésére is. Magyarországi cégük, a MET Hungary Solar Park Kft. 2022-ben 3,155 milliárd forint, 2023-ban 11,5 milliárd forint árbevétellel zárt. Adózott eredménye tavaly megközelítette a 2,7 milliárd forintot.

Ajánlott tartalom

Jó hírt kaptak, akik napelemes ingyenpénzre pályáztak 2024-ben

Az Energiaügyi Minisztérium szerint már több mint húszezer napelemes rendszer pályázatot támogattak.