Új napenergiával működő lámpákkal rukkol elő az Ikea

Pár hét múlva az Ikea polcain mi is találkozhatunk napenergiát hasznosító világítástechnikai eszközökkel.

A múlt évben felröppent a hír, hogy a vállalat elkezd napenergiával működő termékeket gyártani és most már a vásárlók számára is elérhetők az elsö darabok.

A tavasz közeledtével mindannyian elkezdünk terveket szövögetni szabadtéri programokról, kerti grillezésekről és mi mással tehetnénk hangulatosabbá ezeket az esti összejöveteleket, mint színes, hangulatos világítással.

ikeasummer-ed002

Ezek a rafinált kis fényforrások pont ilyen alkalmakra készültek. A működési elv roppant egyszerű: az összegyűjtött napenergiát cserélhető és újratölthető elemekben tárolja. A lámpák maguk LED-ek, amik 70%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint egy hagyományos izzó. Ezeknek a lámpáknak a szépsége abban rejlik, hogy nem kell elásni az elektromos vezetékeket a kertben vagy hosszabítót vezetni a teraszra  és még kempingezni is magunkkal vihetjük.

ikeasummer-ed05

Sajnos az internetem még nem lehet őket megvásárolni,de remélhetőleg pár hét múlva mindenki már megveheti az Ikea üzleteiben a saját napeles szabadtéri lámpáját.

Ajánlott tartalom

Ezzel az egyszerű tippel sokat spórolhat a havi rezsin

Sokan bele sem gondolnak, hogy az okos hűtőhasználattal és vásárlással mennyi energiát spórolhatnak.

Nincs hozzászólás

  1. Nagyon komolyan néznek ki ezek a lámpák! Lehet elnézek nyáron Ikeába 🙂

  2. Szerintem már máshol is lehet kapni ilyen lámpákat!

  3. Természetesen, hasonló lámpákat jó ideje lehet kapni, de azok igen gyenge minőségűek, és hamar tönkremennek. Arról nem is beszélve,h minden háznál ua-k láthatóak.

    Ezek nagyon ötletesnek tűnek,és nem csak a földbe szúrva lehet majd kihelyezni.