Új piacokra tart a Főgáz

Gázautók tankolására készül a cég, kilenc leendő partnerrel egyeztet.

Tavasszal nyitja meg első földgázüzemanyag-töltő állomását a Főgáz  Zrt. egy ásványolaj-kereskedő cég meglévő bázisán. Idővel majdani önkormányzati vállalati ügyfelei járműtelephelyein is létesülhetnek hasonló egységek. „Már egy éve elindítottuk az együttműködést a gázüzemű járművek használatáról kilenc fővárosi vállalattal, de a megvalósítás nem halad a remélt ütemben” – mondta lapunknak Bakonyi Tibor, a Főgáz vezérigazgatója. Szerinte a főváros levegője is jelentősen tisztulna, ha a tömegközlekedésben földgázüzemű buszokat használnának. Ugyanakkor az egyeztetések folyamatosak, Bakonyi Tibort épp ottjártunkkor kereste fel a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatója. „Hamarosan közbeszerzési eljárás keretében szerzünk be új autókat, lesz közöttük földgázüzemű személy- és kisteherautó is” – tudtuk meg Palkó Györgytől.
A Főgáznak négy földgázüzemű gépjárműve van, ezek feltankolását a társaság Köztársaság téri telephelyén egy földgáz-lassútöltő berendezéssel oldják meg.
A többi hazai gázkereskedőhöz hasonlóan a Főgáznál, a második legnagyobb árbevételű egyetemes szolgáltatónál is nő a versenypiaci értékesítés az egyetemes szolgáltatás rovására.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.