A Mol új, minimum 4,4 százalékos biokomponens tartalmú, 99-es oktánszámú prémium üzemanyag forgalmazását kezdi meg június 1-jén - jelentette be a társaság szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Új prémium üzemanyagot forgalmaz júniustól a Mol

A Mol új, minimum 4,4 százalékos biokomponens tartalmú, 99-es oktánszámú prémium üzemanyag forgalmazását kezdi meg június 1-jén – jelentette be a társaság szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az EVONEO elnevezésű benzin környezetbarát, mivel használatával kisebb a károsanyag-kibocsátás, továbbá autóbarát is, jól szolgálja a korszerű gépkocsimotorokat – mondta Geszti László, a Mol ügyvezető
igazgatója.

Az új üzemanyag az eddig forgalmazott 99-es oktánszámú benzint váltja fel. Az olajtársaság korábban közölte azt is, hogy megszünteti a 98-as benzin forgalmazását. Azok számára, akik ez utóbbit a magasabb oktánszám miatt vásárolták, a Mol a jövőben az EVONEO-t javasolja. Az új üzemanyag használható akár a régi “szocialista” típusú, akár a legújabb nyugati típusú autókhoz.  Az üzemanyagba kevert biokomponens, a Bio-ETBE, amit növényi eredetű bioetanol felhasználásával állítanak elő.

Júliustól a 95-ös benzin is megnövekedett, 4,4 százalékos biotartalommal kerül forgalomba, míg a Molnál kapható gázolajok összetétele nem változik. A társaság tájékoztatása szerint az új EVONEO ára alacsonyabb lesz az eddigi 99-es benzin áránál, a listaárat azonban csak június 1-jén teszik közzé.

A Mol beszámolt arról is, hogy Magyarországon először bevezeti a bankkártyás automata tankolási lehetőséget, aminek lényege, hogy az autós közvetlenül a kútnál bankkártyával tud fizetni, amennyiben
csak üzemanyagot vásárol. Az új fizetési módot “Gyorsítósáv” néven a Mol Fóti úti töltőállomásán tesztelik majd, és a próbaüzem tapasztalatai alapján döntenek a szolgáltatás kiterjesztéséről.

Ajánlott tartalom

A fővárosban környezetbarát módon hasznosítják a karácsonyfákat

A fővárosban környezetbarát módon, energetikailag hasznosítják az utcákról begyűjtött karácsonyfákat, a becslések szerint több mint félmilliót szállítanak majd el - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója csütörtökön az MTI-vel.