Új remények az elektromos-luxus autó gyárnál

Nemrég a Fisker Automotive elektromos automobilokat is gyártó cég bejelentette, hogy Henrik Fisker társalapító lesz a cég ügyvezető elnöke, Tom LaSorda pedig a testület-alelnöki, illetve az ügyvezetői igazgató címét tudhatja magáénak, számol be az inhabitat.com.

LaSorda volt a Chrysler Group előző ügyvezető igazgatója, elnöke és alelnöke, ezen kívül 23 éves karrierje során számos ügyvezetői poszt birtokosa volt a General Motorsnál. Decemberben csatlakozott a Fiskerhez a testület alelnökeként és menedzsment-tanácsadóként, most pedig teljes ügyvezető igazgatói jogkörben részesül, valamint napról napra fogja az operációs menedzsmentet felülvizsgálni. „Létrehoztunk egy új automobil gyártó céget, útjára indítottunk egy új, hatótáv-növelő technológiával ellátott elektromos autót, és a Fisker Karmát lenyűgözően rövid idő alatt megjelentettük a piacon”, mondja Henrik Fisker, majd hozzátette: „Várom, hogy Tommal szorosan együttműködve vezessük a céget, és a jövőben egy jelképes márkát hozhassunk létre, olyan autókínálattal, melyek környezettudatos luxust biztosítanak.” A Fisker cég várhatóan még idén ősszel piacra dobja legújabb modelljét, a Karma Surf-öt.

fisker

fisker

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt tesztelnek Győrben

A Kravtex-Kühne csoport által Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott, teljes mértékben elektromos autóbusz tesztelését kezdi meg a Volánbusz Zrt. a győri tömegközlekedésben - tudatta a közlekedési vállalat pénteken az MTI-vel.