Új taxikat kap New York (videó)

New York a Nissant választotta meg partneréül, hogy lecseréljék az elavult taxikat. Az exkluzív megállapodás szerint a „Holnap taxijai” a Nissan NV200-as és az elektromos LEAF modellek lesznek.

A jelenleg használt autókat 2013-ban fogják lecserélni a Nissan NV200-asokra, és LEAF modellekre. A teljes mértékben elektromos meghajtású Leaf-re nem véletlenül esett a választás. Idén New Yorkban az Év Autója díjat is elnyerte a World Car Awards-on. A szerződés óriási jelentőségű mind a Nissan, min New York számára. A Nagy Alma rendelkezik Amerika legnagyobb taxiflottájával, melybe közel 13 000 autó tartozik, és több mint 800 millió kilométert tesznek meg egy év alatt. A Nissan speciális tartozékokkal látja el a taxinak készülő járműveket. Az NV200-as modellek a következő extrákkal rendelkeznek majd:

• beépített műholdas navigációs rendszer
• egyedi ülésfűtés
• kevésbé éles dudahang a zajszennyezés ellen
• mobiltöltő lehetőség (USB-vel is)
• szennyeződésmentes üléshuzat
• légzsákvédelem elölről és oldalról

Az egyik legkülönlegesebb tartozék pedig az autók átlátszó teteje lesz, mely a taxiban ülve is engedi az utazót nézelődni. A New York-i taxikra jellemző sárga szín és a kockás minta természetesen megmarad, így az utcakép nem sokban fog változni. New York és a Nissan 10 évre kötöttek szerződést, a járműveket legyártásának folyamata már meg is kezdődött Mexikóban.

Ajánlott tartalom

Milyen típusú alternatív energiájú járművek léteznek?

A nem hagyományos hajtású járművek piaca egyre szélesebb. Az elektromos autók mellett népszerűek a hibridek. Ha ilyen autót keresel, először is tudnod kell, mi a különbség a BEV, HEV, PHEV, MHEV, EREV vagy FCEV járművek között. Ezért megvizsgáljuk, milyen típusú elektromos és hibrid autók léteznek, és miben különböznek egymástól, viszont van még egy dolog, amire szeretnénk felhívni a figyelmedet, tarts velünk!