Újabb Augsburgi naperőmű projekt

A Sinosol AG új, 7,4 megawatt (MW) teljesítményű fotovoltaikus projektet épít Augsburg-hoz közel, Dél-Németországban.

A projektet egy indiai intézményi befektető finanszírozza. Az erőmű körülbelül 17 hektáron épül, és több mint 35.000 polikristályos PV-modul kerül telepítésre.

A Sinosol egyben a projekt fejlesztője és az EPC vállalkozó is.

Az építkezés augusztus 4-én kezdődött Nordendorfban. Mivel az építési időszak négy hónapon keresztül tart, a PV-üzem még 2009 vége előtt elkészül.

A Nordendorfi építkezés a Sinosol és az indiai befektető kísérleti projektje, mely a jövőben elősegítheti együttműködésüket. Terveik közt szerepel egy 200 MW-os beruházás elkészítése 2010 végéig.

A felek megállapodtak közös energetikai portfoliójuk bővítésében. Aláírtak egy összesen 65 MW teljesítményű, európai parkról szóló szerződést. A megállapodás a 2009-es és a 2010-es évre terjed ki. 

Ajánlott tartalom

Az EU a megújuló energiaforrásokra és az energiahatékonyságra vonatkozó magasabb célértékekről állapodott meg

Az Európai Unió energiaügyekkel foglalkozó Tanácsa abban állapodott, hogy kötelező uniós szintű célkitűzést határoz meg, amely szerint a jelenlegi, legalább 32 százalékos uniós célérték helyett 2030-ra a teljes energiaszerkezet 40 százalékát megújuló energiaforrásokból kell fedezni - közölte Kadri Simson energiaügyi biztos Luxembourgban hétfőn.