Újabb elektromos autó töltőállomásokat adtak át hazánkban

Három, elektromos járművek feltöltésére alkalmas állomást épített Budapest és Bécs között az E.On Hungária Zrt. – jelentette be szerdán, Győrben sajtótájékoztatón Eric Depluet vezérigazgató.

Tavaly már átadták Budapesten az elektromos járműveket szolgáló első töltőállomást, amelyet most egy tatai, egy győri és egy mosonmagyaróvári követett. Emellett három kisebb állomás működik országszerte – közölte. A vezérigazgató jelezte, cégük elkötelezett a zöld energia mellett. Arról is szólt, hogy integrált megoldást kínálnak a töltőállomások tervezésétől forgalmazásán és felszerelésén át árammal való ellátásukig. Ilyen töltőket már 170 ezer forintos áron lehet vásárolni, de hogy a három most átadott állomás mennyibe került, arról nem közölt adatot a vezérigazgató Jelezte ugyanakkor: az üzemeltetésnek nincs még működő üzleti modellje, de a terjeszkedés az első lépések megtétele ezen a piacon.

Winkler János, a társaság igazgatótanácsának tagja az eseményen elmondta: az egy-másfél órán át tartó töltéssel 100-120 kilométert is megtehet egy elektromos jármű. Egy feltöltés ára 1000-1500 forint, azaz a benzinüzem költségének negyede. Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere az eseményen jelezte: az egyik belvárosi parkolóházban felszerelt töltőt az ott parkolók ingyen használhatják, de vizsgálják, milyen további kedvezményeket adhatnak az elektromos autót választóknak.

Ajánlott tartalom

Debreceni polgármester: befejeződött a szóló autóbuszok cseréje a városban

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.