Újabb elektromos autó töltőpontot avattak hazánkban

„Energia új utakon” mottóval indította el fenntarthatósági programját az E-ON Hungária Zrt, hogy elősegítse az elektromos hajtású közlekedés fejlődését.

A projekt újabb állomásaként Székesfehérváron, a Jancsár Hotel udvarán avattak elektromos töltőpontot, melyet év végéig térítésmentesen használhatnak az autósok, írja a szekesfehervar.hu. Az átadáson a város polgármestere kipróbálta az elektromos járművet és bejelentette: megvizsgálják, hogy miként tudnák kedvezményekben részesíteni a környezetkímélő autóval közlekedőket. Az új típusú autók közlekedése gyakorlatilag zajmentes, és nincs károsanyag-kibocsátás sem. – ezen előnyöket Székesfehérvár polgármester is kiemelte, amikor kipróbálta a gépkocsit a Jancsár Hotel udvarán. Dr. Cser-Palkovics András az avatáson rámutatott, jelenleg távolinak tűnik a környezettudatos technológia széles körű alkalmazása, de korábban más eszközök, például a mobiltelefonok tömeges elterjedésének is megvoltak az első lépései. Hangsúlyozta, a zajhatás nélküli közlekedés kínálná az egyik legnagyobb előnyt a városlakók számára. A polgármester bejelentette: a városvezetés megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az elektromos autók tulajdonosainak milyen kedvezményeket tudnának biztosítani például a parkolás tekintetében. Dr. Cser-Palkovics András az avatáson köszönetét fejezte ki az E.ON-nak és a Jancsár Hotelnek.

Tóth Béla, az az E.ON székesfehérvári önkormányzati nagykövete az átadáson elmondta, cégük számára fontos, hogy a környezettudatosság ne csak az üzleti működésben, hanem konkrét akciókban is megvalósuljon. Kiemelt feladatuk lesz a jövőben, hogy a kétkedőket is meggyőzzék az elektromos meghajtással működő gépkocsik előnyeiről – tette hozzá Tóth Béla. Az E.ON fenntarthatósági programja keretében tavaly a budapesti Kempinski Hotelben, majd idén tavasszal a Bécs felé tartó útvonalon, Tatán, Győrben és Mosonmagyaróváron avattak elektromos töltőpontot. Ezt követően a Balaton térségét célozták meg, Siófokra, Fonyódra, Keszthelyre és Balatonfüredre, végül Székesfehérvárra telepítettek töltőállomást. Jelenleg csekély számú elektromos autó közlekedik a magyar utakon, de a szakemberek bíznak a töretlen fejlődésben. Egy elektromos töltés – melynek költsége 800-1000 forintba kerül gépkocsi-típustól függően – körülbelül 100 kilométer megtételére elegendő energiát biztosít.  A Jancsár Hotelnél található töltőpontot ez év végéig ingyen használhatják az autósok, ezt követően pedig a szálloda vendégei vehetik igénybe térítésmentesen a szolgáltatást.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.