Újabb elektromos jármű a Hyundai boszorkánykonyhájából

Az Art Center College of Design intézményben tanuló Shane Baxley tervezte Hyundai Aebulle -t egy futurisztikus háromkerekű járművet, ami olyan biztonságban tartja a vezetőt, mint a gubó a leendő pillangót. Az európai pávapillangó gubója által inspirált jármű a biztonság mellett egy motor sebességét és mobilitását is képes nyújtani.

Az első kerékből álló szerkezet egy különálló lengőkaron nyugszik, ami lehetővé teszi az enyhe bedőlést a kanyarokban. A felépítésben a magnézium váz körülveszi a vezetőt, ahogy az aluminium oxinitrid üveg a pilótafülkét.
Az üveg felületén emelett található egyéb funkció is, például jármű információk, GPS, radio, kijelző, és e-ink technológia. A rögzített ülőhelyről a gáz-, és fékpedál megtalálható a kormányoszlopon, amit a tulajdonos igényei szerint állíthat be. A háromkerekű a kerékbe épített elektromos motorral tud haladni, amit a jármű aljára helyezett lítium-ionos akkumulátor működtet.
Egy újabb koncepció,ami valószínűleg soha nem fog legördülni a gyártósorról.

h

Ajánlott tartalom

Autómentessé válik a Pesti alsó rakpart egy szakasza

A jövő péntektől, július 26-ától augusztus 15-éig a gyalog és "mikromobilitási eszközzel", például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.