Újabb elektromos jármű a Hyundai boszorkánykonyhájából

Az Art Center College of Design intézményben tanuló Shane Baxley tervezte Hyundai Aebulle -t egy futurisztikus háromkerekű járművet, ami olyan biztonságban tartja a vezetőt, mint a gubó a leendő pillangót. Az európai pávapillangó gubója által inspirált jármű a biztonság mellett egy motor sebességét és mobilitását is képes nyújtani.

Az első kerékből álló szerkezet egy különálló lengőkaron nyugszik, ami lehetővé teszi az enyhe bedőlést a kanyarokban. A felépítésben a magnézium váz körülveszi a vezetőt, ahogy az aluminium oxinitrid üveg a pilótafülkét.
Az üveg felületén emelett található egyéb funkció is, például jármű információk, GPS, radio, kijelző, és e-ink technológia. A rögzített ülőhelyről a gáz-, és fékpedál megtalálható a kormányoszlopon, amit a tulajdonos igényei szerint állíthat be. A háromkerekű a kerékbe épített elektromos motorral tud haladni, amit a jármű aljára helyezett lítium-ionos akkumulátor működtet.
Egy újabb koncepció,ami valószínűleg soha nem fog legördülni a gyártósorról.

h

Ajánlott tartalom

Pozitívan látják az e-mobilitás jövőjét a piac hazai szereplői 

Megélt- és közösségi e-mobilitás címmel rendezett kerekasztal beszélgetést az ABB az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja alkalmából, amelyen a szakma és a felhasználók képviselői is részt vettek.