Újabb iskolaépületeket modernizáltak

Több mint 300 millió forintos beruházással korszerűsítették Zalaszentgróton a Deák Ferenc Többcélú Térségi Oktatási Központ iskolaépületeit, amelyeket szerdán avattak fel.

Szeremley Vanda, az önkormányzati beruházás projektmenedzsere az MTI-vel közölte: a Zrínyi Miklós Székhelyiskola és Csányi László Tagiskola felújítási munkálatai, illetve az utóbbi emeletén kialakított új zeneiskola megvalósítása 335 millió forintba került. Az Európai Unió és a magyar állam a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán keresztül csaknem 299 millió forintot biztosított, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrása jelentette. A mikrorégió alapfokú oktatását ellátó, korábbi Csányi-Zrínyi Általános Iskola székhely- és tagintézményében az infrastrukturális felújítással, a teljes körű akadálymentesítéssel, az energiatakarékossági beruházással, az eszközfejlesztéssel és a szervezeti-működési átalakítással modern oktatási környezetet teremtettek a diákoknak és tanáraiknak. A Zrínyi Miklós Székhelyiskola Kossuth utcai épületében tanuló felső tagozatos diákok szeptemberben már birtokba vehették a felújított épületet. A bejárathoz rámpák épültek, a földszinten két új szaktantermet alakítottak ki, a vizesblokkokat, a padlóburkolatokat, a belső falakat felújították, a tetőt új vízszigeteléssel látták el. A Csányi László Tagiskola Ifjúság utcai épületének felújítása során a homlokzatot és a lapos tetőt hőszigetelték, a homlokzati nyílászárókat korszerűekre cserélték, az akadálymentesítés keretében bejárati rámpákat és személyfelvonót is építettek. Az épület második szintjének teljes átépítésével a zeneiskolának alakítottak ki új helyet, ahol az oktatókat kiszolgáló helyiségeket, szolfézstantermet, hangszertároló helyiségeket, próbatermeket és előadótermet hoztak létre a beruházás keretében.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).