Újabb robbanás az erőműben

Robbanás történt hétfőn a fukusimai erőmű hármas blokkjában, kilencen megsérültek. Az erőművet üzemeltető cég közlése szerint a reaktort borító acélburok a robbanás ellenére ép maradt, vagyis nem fenyegeti sugárzásveszély sem a körzetben lakó embereket, sem a környezetet.

Kétezer holttestet találtak a tengerparton
Két helyszínen, összesen kétezer holttestet találtak hétfőn a japán a fővárostól északra, Mijagi kormányzóságban. A holttesteket a tengerparton fedezték fel; feltehetően a víz sodorta őket oda.

Az Odzsika-félszigeten is találtak halottakat

A Mijagi régióban talált kétezer újabb holttest közül ezret az Odzsika-félszigeten, ezret pedig Minamiszanrikuban találtak, ahol már korábban is sok áldozat volt.

A szombatihoz hasonló volt a robbanás
Kormányzati tisztviselők szerint a 3-as reaktorban bekövetkezett robbanás után is az elfogadható szinten belül van a sugárzás a Fukusima 1-es erőműben. A BBC szerint nagy robbanás volt, amelyből szürke füst szállt fel, John Keeley, a washingtoni Atomenergia Intézet munkatársa szerint a szombaton az 1-es reaktornál történt hidrogénrobbanáshoz hasonló volt a mostani is.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.