Újításokkal rukkol elő több cég elektromos autótöltés terén

Mivel az elektromos járművek egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban, és sok új modell külföldre szállítása is várható, ezért a cégek igyekeznek az új közlekedési formát még elfogadhatóbbá varázsolni, ami magában foglalja többek között az újratöltés lehetőségének könnyítését is.

E célból például a General Electric Company (GE) és a Juice Technologies bejelentette, hogy a két cég között megállapodás jött létre intelligens plug-in járműtöltők közös fejlesztéséről az amerikai és globális piacon. A töltőkben egyidőben megtalálható lesz a GE intelligens mérője, és a Juice Technology „Plug Smart” technológiája, ami segítségével az eszköz a Smart Griddel kommunikálva a fogyasztót alacsony keresleti, és alacsonyabb költségű időszakokban segíti. A cégek 2010 második negyedében kezdik a töltőeszköz forgalmazását, teljeskörű fokozott gyártás mellett egész évben.

Eközben az Evatran kifejlesztette a „Plugless Power” újratöltő rendszert, ami elektromos indukció segítségével képes a töltésre kábelek és csatlakozók nélkül. A cég február 23-án bejelentette, hogy gyártás előtt terepkísérletet hajt végre a virginiai Wytheville-ben. A résztvevők a város gazdasági vállalkozásai és magánszemélyei lesznek, akik elektromos autóval fognak rendszeresen közlekedni, és az Evatran prototípus rendszerét fogják tesztelni. A vállalat számításai szerint a gyártás 2010 őszén fog megkezdődni.
A töltőket kereső sofőrök számára a Coulomb Technologies egy ChargePoint nevezetű ingyenes iPhone alkalmazást hozott létre, ami mutatja Észak-Amerika összes töltőállomását. Az alkalmazás jelzi a felhasználónak, hogy az állomás éppen rendelkezésre áll-e.

Ajánlott tartalom

Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint az elmúlt hónapban a viszonylag kis darabszámokat produkáló Horvátország és Málta után, Dániával holtversenyben a kontinensen a harmadik legnagyobb arányban, 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium csütörtökön a Facebook oldalán.