Újrahasznosított gumiabroncsból készült szobrok

Emlékeztek még az amerikai akció-horror mozira, a Van Helsingre? Amikor a főhős, Van Helsing farkasemberré változik miután megharapja egy másik farkasember? A híres koreai tervező, Yong ho Ji, ugyanazt a farkasembert alkotta meg szoborként, gumiabroncsokból, a mutáns mítosz kollekciója részeként.

Az alkotásainak mérete változó, 18 centiméteres kutyától, a három méter hosszú cápáig. Ji fém, vagy fa vázat használ a szobrokhoz, hogy stabilan álljanak. Ji, a szobraival az emberi mutációt szerette volna bemutatni az evolúció alapján. 8 féle állatcsoportot mutatott be a szobrok által. Például a húsevőket, a növényevőket, a mindenevőket, az ízeltlábúakat, és a halakat is. Munkája a 2008-as new yorki bemutató után vált híressé, azóta pedig már a világ számos részén megcsodálhatták munkásságát az emberek.

kos

furcsa lény

farkas lény

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.