A GoLite egy olyan cég, mely a könnyű, vagy ultrakönnyű viseletet kedvelő fogyasztókért dolgozik.

Újrahasznosított nylonhátizsákok

A GoLite egy olyan cég, mely a könnyű, vagy ultrakönnyű viseletet kedvelő fogyasztókért dolgozik.

Komolyan kell venni őket, csinos kis öko üzleti filozófiát tudhatnak magukénak, és köztudottan a környezetbarát anyagok használatát preferálják. Néhány héttel ezelőtt bejelentették, új kollekciójuk néhány darabja már megtekinthető.

Az Egyesült Államokban 2010 tavaszán megjelenő kollekció, mely utazó- és egyéb táskákból áll, az általuk Tier 1-nek nevezett újrahasznosított nylonból készült. A GoLite úgy véli, ez teszi majd őket az első olyan amerikai vállalkozássá, amely rendelkezik egy egész kollekciónyi táskával, mely újrahasznosított nylon anyagból készült.

A sajtóanyaguk szerint ez az anyag „könnyebb, keményebb és strapabíróbb, mint a poliészter.” Ha az újrahasznosított nylonnal dolgozik a vállalat, akár 70 százalékos energia-megtakarítást is elkönyvelhet, a hagyományos nylonnal való munkához képest.

Ez a csökkenés igen jelentős lesz, mivel a cég bevezeti a GoLite Index-et is 2010-ben – mely egy mérőeszköz és pontkártya, melyen helyet kap minden termék legfontosabb társadalmi és környezeti hatásai. És egy mérés máris azt sugallja, hogy a 60 százalékos szén-dioxid-csökkenés a GoLite anyagainak tulajdonítható.

A Tier 1 újrahasznosított nylonból készült GoLite kollekció bevezetésével a vállalat közelebb került ahhoz a céljához, miszerint a 2010-es termékei 50 százalékának környezettudatos anyagokból kell készülniük. A szándékuk pedig az, hogy 2015-re az 50-ből 100 százalék legyen.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.