A norvég elektromosautó-gyártó Think bejelentette, hogy visszatér az üzleti életbe, miután a bíróság jóváhagyta a cég adósságrendezési tervét.

Újraindul a Think gyártása a válság ellenére

A norvég elektromosautó-gyártó Think bejelentette, hogy visszatér az üzleti életbe, miután a bíróság jóváhagyta a cég adósságrendezési tervét.

A csőd szélén álló vállalat, mely a gyártással is leállt, bírósági védelmet kért és 29millió fontra biztosította magát. A cég képviselője közölte, az év végére teljes egészében elkészül az új Think City modellje.

A szervezet mögött olyan befektetői csoport áll, mint az amerikai lítium-ion akkumulátor specialista Ener1 és a finn Valmet Automotive – mindkettő kulcsszerepet játszik a vállalat szerkezeti átalakításában.

A megállapodás részeként a Think együttműködik az Ener1 leányvállalatával, az EnerDel-lel, és abban is megegyeztek, hogy a gyártási műveletek a Valmet finnországi üzemében zajlanak majd. Többek között itt szerelik össze a Fisker hibridjét, a Karma-t, valamint a Porsche Boxster-t és a Porsche Cayman-t is. A Fisker szintén Ener1 akkumulátorokat használ a járműveiben.

Think

Richard Canny, a Think vezérigazgatója rendkívül magabiztos a cég sikerét illetőleg.
Az új Think City – melynek végsebessége 100 km/h – Európában és az Államokban kerül forgalomba 2010 őszén.

Ajánlott tartalom

Autómentessé válik a Pesti alsó rakpart egy szakasza

A jövő péntektől, július 26-ától augusztus 15-éig a gyalog és "mikromobilitási eszközzel", például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.