Újrapapírt az irodákba!

A Humusz Szövetség versenyt hirdet a-gazdálkodó szervezetek papírfelhasználásának környezetbarátabbá tételéért.

A 18 éve működő Humusz Szövetség (www.humusz.hu) hulladékcsökkentéssel foglalkozó civil szervezetek országos szövetsége. A szervezet célja, hogy az üzleti szférában is felhívja a figyelmet a környezetbarát működési gyakorlatokra. Számos olyan kis változtatásra van mód egy irodai környezetben is, amely nem csupán megtakarításokat eredményez, de a szervezet társadalmi felelősségvállalása részeként elősegíti a fenntarthatóbb működést. Az irodai papírok terén egyfelől lehetőség van a felhasználás csökkentésére a nyomtatás ésszerűsítésével, továbbá a féloldalon már nyomott papírok újrahasználatával. A környezettudatosság további fokozására is lehetőség nyílik az újrahasznosított papírtermékek választásával, amelyek között – a közhiedelemmel ellentétben – már találhatóak kedvező árkategóriájú termékek is. A korábbi években hivatkozott problémákra, amelyek között gyakran a papír „piszkos” színe, illetve a rossznak mondott minőség szerepelt, ma már korszerű megoldásokat talált az ipar, és teljes mértékben versenyképes termékeket kínál.

Március 1. az Újrapapír Napja. Ennek jegyében indult az a cégek között meghirdetett verseny, amelyre 2013. március 31-ig lehet pályázni. A pályázatra jelentkezhetnek gazdálkodó szervezetek, vagy azok részlegei (osztályai, csoportjai, projektjei) az általuk végzett tevékenység típusától és méretétől függetlenül, de amelyek az elmúlt két év során sikereket értek el a papírfelhasználás csökkentésében.

A pályázat célja, hogy a Humusz Szövetség felhívja a figyelmet az irodai papírfelhasználás csökkentésének és az újrapapír használatának jelentőségére. A pályázatban a szervezők beszámolót várnak, amelyben az indulók bemutatják, hogy miként csökkentették a papírhasználatot, és hogyan sikerült népszerűsíteniük az újrapapír használatát saját irodájuk és munkatársaik körében. Lényeges szempont, hogy a dolgozók hogyan képesek együttműködni a közös cél érdekében.

A pályázat elbírálásánál a következő szempontok meghatározóak a vállalat méretével arányosan:
a felhasznált papír mennyiségének csökkenése,
a felhasznált újrapapír arányának növelése,
a bevont közösség nagyságát (az adott csoport, részleg teljes létszámához viszonyítva),
az alkalmazottak ösztönzésének módja a papírcsökkentésre,
a közösségi együttműködés sikeressége.
A legjobb beszámolók beküldői szemléletformáló ajándékcsomagot kapnak, továbbá a győztes csapat egy „nulla hulladék” szemléletformáló, zöld képzésen vehet részt.

Regisztráció a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével, amelyet március 22-ig vár a Humusz Szövetség.
További információ: www.re-krea.hu

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.