Ukrajnában több mint félmilliárd eurót fektettek be napelemekbe

Az elmúlt öt évben rekordösszeget, 560 milliárd eurót fektettek be az ukránok napelem technológiába, ezzel egyre több háztartás tér át a tiszta energiára

Az idei év harmadik negyedévében több mint kétezer háztartás vált energiafüggetlenné – írja az Ukrajnai Állami energiahatékonysági és Energiatakarékossági Ügynökség sajtószolgálata. Kiemelték, hogy ezzel a megújuló energiát használó háztartások száma 8 százalékkal 27 623-ra növekedett. A napelemek nagy része a Dnyipropetrovszk régióban van telepítve melynek összkapacitása meghaladja a 100 megawattot.

“Becsléseink szerint 2015 óta a háztartások mintegy 560 millió eurót fektettek be napelemekbe” – fogalmazott Konstantin Gura, az Ukrajnai Állami energiahatékonysági és Energiatakarékossági Ügynökség megbízott vezetője.

 

Forrás: karpathir.com / mnnsz.hu

Ajánlott tartalom

Energiatanúsítvány: kell vagy nem kell?

Ingatlan értékesítésekor vagy bérbeadásakor a tulajdonosnak sok esetben rendelkeznie kell energiatanúsítvánnyal. Kivételek persze mindig akadnak. Írásunkból kiderül, mely esetben szükséges beszereznünk. Ahogy az is, mit tehetünk ingatlanunk kedvezőbb besorolása érdekében.