Uniós támogatással energetikai korszerűsítések Tabon

Uniós támogatással, mintegy 350 millió forintból három közintézmény energetikai korszerűsítése készült el Tabon – tudatta a somogyi város polgármestere az MTI-vel.

A fejlesztéssel jelentősen csökken az intézmények energiafelhasználása, az önkormányzatnak ez éves szinten akár 15 millió forint megtakarítást jelent – írta közleményében Schmidt Jenő (Fidesz-KDNP), hangsúlyozva: a környezetkímélő és megújuló energiaforrások használata más települések számára is követendő példa lehet. Közölte: az Európai Unió közel 300 millió forintos támogatásával megvalósult projekt keretében megoldották az önkormányzat és a járási hivatal, valamint a Takáts Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola utólagos hőszigetelését, korszerűsítették a fűtést és a világítást. A polgármester emlékeztetett: Tabon nem ez volt az első környezettudatos beruházás. Példaként megemlítette, hogy a város uszodájában már geotermikus energiát hasznosítanak, a járóbeteg szakrendelőben pedig levegő hőszivattyús rendszer működik. Jelezte: folytatják az energetikai fejlesztéseket a városban, egyebek mellett egy biogáz erőmű építését tervezik.

Ajánlott tartalom

Hogyan végezhető el a ház termomodernizációja környezetbarát szemlélettel?

A kőzetgyapot az építőiparban egyre elterjedtebb megoldásnak számít. Sikerét főként a rendkívüli hőszigetelő képességének, valamint a környezetbarát mivoltának köszönheti.