Üresek a boltok Tokióban

“Jártam néhány boltban a lakásom közelében, de mindenhol csak üres polcokat találtam. Az emberek a hétvégén minden boltot megrohantak, hogy feltöltsék otthoni készleteiket” – írja egy japán egyetemista Tokióból. A boltok nem kaptak újabb készleteket.

Ötvenezren vesznek részt a mentésben
Ötvenezren vesznek részt a mentésben, köztük a partiőrség, a rendőrség a tűzoltók egységei, mondta Norijuki Sikata, a japán miniszterelnök szóvivője. Megerősítette, hogy a 3-as reaktornál történt robbanásra számítottak a Fukusima 1-es atomerőműnél.

Még akár két robbanás is lehet
A Japán Atomreaktorok Kutatóközpontja szerint nincs esély komolyabb nukleáris balesetre, ugyanakkor a 2-es és az eddig még máshol nem említett 4-es reaktornál is elképzelhető az 1-esnél és a 3-asnál is bekövetkezett robbanás. Az eddigi két robbanásban nem sérült meg a reaktorok burka. A szervezet részéről nyilatkozó szakértő szerint az összes fontosabb biztonsági intézkedés működik, a reaktorokat pedig sikeresen hűthetik vissza tengervízzel.

Ajánlott tartalom

Megduplázta fertőzésveszélyes hulladékot előkezelő kapacitását az SZTE

Megduplázta, így évente mintegy 1900 tonnára növelte fertőzésveszélyes kórházi hulladékokat előkezelő kapacitását a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), az új berendezést csütörtökön adták át.