Úszik az olajban, de napelem-gyártásban is nyomul Azerbajdzsán

Már a negyedik szakkonferenciát és kiállítást rendezik meg Bakuban a megújuló energia szinte legismertebb eszközeiről, a napelemekről és kollektorokról. A CISOLAR-2015-nek nem mond ellent az, hogy az ország leginkább a fosszilis energiahordozóiról nevezetes.

Saját fejlesztési eredményeiket európai színvonalúnak tartják Azernajdzsánban, így most már a hagyományos – sorrendben negyedik – konferenciát és szakkiállítást a napenergia hasznosításáról szintén nemzetközi rangú szakmai programként kínálják elsősorban a dél- és kelet-európai, valamint a közép-ázsiai vendégeiknek. A fosszilis energiahordozók hazájában az idei – április 16-án megnyílt – CISOLAR-2015 nevű bakui rendezvényen is bemutatják a hazai napelem, illetve napkollektor újításokat, fejlesztéseket, az azeri energiaágazatban mind meghatározóbb új technológiáikat.

Arról ugyan nem adtak közre előzetes információkat a kiállítás és konferencia házigazdái, hogy az előző hasonló bakui rendezvény óta milyen, mekkora új áramtermelő kapacitásokkal gyarapodott az ország, illetve a fűtésre, meleg víz előállításra mennyi új kollektor készült el, de azt meghirdették, hogy üzletember találkozókon, a rendezvény idején túrákon láttatják a vendégekkel az azeri napenergia ipar produktumait.

forrás: globoport.hu

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.