Utolsó út elektromos teherbiciklivel Bécsben

A bécsiek mindig is sajátosan viszonyultak a halálhoz, most pedig újabb bizonyítékkal szolgálnak erre: június eleje óta egy temetkezési vállalkozás elektromos teherbiciklit is kínál az utolsó útra. A jármű nevére várják a javaslatokat.

Mivel Bécsben egyre több embernek fontos, hogy kevesebb autó legyen az utakon és az emberek méltón bánjanak a természettel, a Memoria temetkezési vállalkozás elektromos teherkerékpárral bővítette kínálatát. Az urnát a jármű elején rögzítik, így viszik a halottat utolsó útjára. Ha valaki szeretné, előtte még elbiciklizhet elhunyt szerettével annak kedvenc helyére, vagy tehet vele egy kört a környéken. Így a hozzátartozóknak lehetősége nyílik arra, hogy meghitt, nyugodt körülmények között töltsenek el még egy kis időt szerettükkel. A türkiz színű járműnek egyelőre nevet keresnek – a cég honlapján keresztül bárki elküldheti a javaslatát. A győztes név különleges helyre kerül majd a kerékpáron, a nyertes nevében pedig száz eurót adományoznak egy civil szervezetnek, amelyet a győztes választhat ki három javaslat közül.

A természetvédelemnek elkötelezett Memoria korábban bio-, illetve fair trade koporsóival és urnáival hívta fel magára a figyelmet. Hagyományos fakoporsók mellett ugyanis banánlevélből, vad ananászból és bambuszból készült koporsók és urnák is szerepelnek kínálatában. Az alapanyagok mind fenntartható gazdálkodásból származnak, vagy bio-gazdaságok melléktermékeit hasznosítják.

 

Kép: Memoria

Ajánlott tartalom

Februárban csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint egy évvel ezelőtt

A februári jó időjárás miatt csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.