Üzemanyag baromfi nyesedékből

Az állati eredetű nyesedék hasznosítása lehet a globális élelmezési láncban az alapvető összekötő kapocs új termékek előállítására és egyben a hulladék csökkentésére.

Egy ilyen fontos szektornak mindig szüksége van új eszközökre, amellyel lépést tud tartani a korral és olyan növekvő igényekkel, amelyeknél be kell tartani a környezeti követelményeket. Ezért PROSPARE / Progress in saving proteins and recovering energy/ európai program olyan metodikákra összpontosít, amelyek alkalmasak a baromfi nyesedék felhasználására bioüzemanyag előállítására.

A PROSPARE célja egy olyan technológiai platform létrehozása, amely egy új biokatalitikus megközelítéssel képes állati, főként baromfi nyesedéket olyan termékké változtatni, amelyet fel lehet használni kereskedelmi célokra. Például állateledelként, a kozmetikában vagy a mikrobiológiában, a magas zsírtartalommal rendelkező részeket pedig az energetikában magas hőhatású bioüzemanyagként. Az egyébként eddig nem hasznosított nyesedék feldolgozásával pedig jelentősen lehetne csökkenteni a szerves hulladék keletkezését, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.