Vadon élő állatokat mérgeztek meg a Bükkben

Tizenöt vadon élő állat pusztult el a napokban a Bükkben, a szándékos mérgezés nem zárható ki, ezért a rendőrség természetkárosítás miatt indított nyomozást – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

Az ügyben a Bükki Nemzeti Park tett feljelentést a kazincbarcikai rendőrkapitányságon, miután Varbó határában több vadon élő állat tetemére bukkantak – tájékoztatott Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az eddigi vizsgálatok szerint a hat egerészölyv, két holló, egy héja és hat róka egy mérgező hatású anyag miatt pusztult el. Az elhullott állatok eszmei értéke több mint kétszázezer forint. A kazincbarcikai rendőrkapitányság az ügyben ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A nyomozás eddigi adatai szerint a szert elhullott állatra vagy húsdarabra permetezhették, amelyet a ragadozó állatok elfogyasztottak, s rövid időn belül ez vezethetett pusztulásukhoz. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Ajánlott tartalom

Hangágyút fejlesztettek szmog ellen lengyel kutatók

A Lengyelországot sújtó állandó szmog elleni harc új eszközét, hangágyút teszteltek a kutatók: a hanghullámok a mérgező részecskéket magasabbra lökik a légkörben, hogy a lakosok fellélegezhessenek.