A CIB Csoport a környezet terhelését csökkentő lépéseit most céges kerékpárkölcsönző program elindításával folytatja.

Vállalati kerékpárkölcsönzés a CIB-nél

A CIB Csoport a környezet terhelését csökkentő lépéseit most céges kerékpárkölcsönző program elindításával folytatja.

A vállalati kerékpáros infrastruktúra megteremtése hosszú évekre nyúlik vissza a CIB életében. Mára a bankcsoportnál dolgozók mintegy 10 százaléka kisebb-nagyobb rendszerességgel kerékpárral érkezik a munkahelyére. Ehhez a székházaknál és már a fiókok egy részénél is sikerült megteremteni a szükséges feltételeket. Idén tavasszal a Petrezselyem utcai központhoz ún. Munkahelyi Közlekedési Terv készült, amelyből egyértelműen kiderül, hogy napközben a munkaügyben történő utazások jelentős része 5-10 kilométeren belül marad. Ezek gyors lebonyolításához célszerűnek tűnt a saját kerékpárkölcsönző rendszer kiépítése, melynek mintájául a CIB anyabankjánál, az Intesa Sanpaolo Csoportnál már bevált modell szolgált.

A programról
•    A kerékpárkölcsönző program 8 darabból álló flottával indul. Az új, CIB-arculattal ellátott kerékpárokat a munkatársak 3 budapesti székházban és 2 vidéki (Pécs, Debrecen) fiókban használhatják. A biciklik női vázasak, ruhakímélő (rejtett) lánccal felszereltek. Elöl mindegyiken kis kosár található, az ülések kulcs nélkül állíthatók. A felszereléshez bukósisak és láthatósági mellény is tartozik.
•    Jelenleg a CIB Bank budapesti központi épületeiben összesen 74 kerékpáros parkolóhely áll rendelkezésre. Az infrastruktúrát kerékpáros öltözők, öltözőszekrények és zuhanyzók teszik teljessé.
•    A CIB Bank 40 budapesti és vidéki fiókjánál tette meg az előkészületeket kerékpártárolók kiépítésére. A kiviteli tervek a Magyar Kerékpárosklub szakembereinek együttműködésével készültek. A CIB Bank érdi, soproni, hódmezővásárhelyi, dunakeszi és monori bankfiókjainál a tavalyi évtől már használhatók az új biciklitárolók.

Ajánlott tartalom

Kijöttek a legfrissebb adatok az éghajlatváltozásról: Szeged belvárosa már olyan forró, mint Rómáé

A szegedi mérések alapján az elmúlt egy év (2023. július – 2024. június) középhőmérséklete a külterületen 14,4 °C volt, ami jelentősen meghaladja az 1981-2010-es időszak átlagát (11,5 °C).