Vancouver lehet az öko-divat központja

Korábban már hírt adtunk a New York-i divathéttel egy időben megrendezésre kerülő, környezettudatos tervezők kollekcióit bemutató rendezvényről.

New York mellett a kanadai Vancouvernek is van hasonló eseménye, az Eco-Fashion Week  (EFW) írja a hg.hu. A bemutatóknak köszönhetően Vancouverből a divat új, nemzetközi fővárosa méghozzá egy új irányt mutató, öko-divat központja válhat. Az Eco-Fashion Weeken 2010. szeptember 27. és 30. között számos tervező 2011-es tavasz-nyári kollekcióját láthatják majd az érdeklődők. A szervezők három szempontból is nagyon fontosnak tartják a rendezvényt. Ezzel szeretnék támogatni a környezettudatosan alkotó tervezőket, hozzásegíteni őket a kanadai és a nemzetközi ismeretséghez, valamint a gyártók és a kereskedők hozzáállását is formálni szeretnék. De a rendezők remélik, hogy a fogyasztók szokásaira is hathatnak.

A bemutatókon senki ne hulladékból készült, haute couture divatként aposztrofált öltözékeket várjanak, hanem a hagyományos boltban kapható ruhákhoz hasonlókat, amelyeket a legkisebb környezeti terhelés során állítanak elő, újrahasznosított anyagokból. Az ilyen eljárásokkal készült ruhák bemutatásával a tervezők egy újfajta gyártási gyakorlatot szeretnének meghonosítani a divatiparban szélesebb körben.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.