Vancouver lehet az öko-divat központja

Korábban már hírt adtunk a New York-i divathéttel egy időben megrendezésre kerülő, környezettudatos tervezők kollekcióit bemutató rendezvényről.

New York mellett a kanadai Vancouvernek is van hasonló eseménye, az Eco-Fashion Week  (EFW) írja a hg.hu. A bemutatóknak köszönhetően Vancouverből a divat új, nemzetközi fővárosa méghozzá egy új irányt mutató, öko-divat központja válhat. Az Eco-Fashion Weeken 2010. szeptember 27. és 30. között számos tervező 2011-es tavasz-nyári kollekcióját láthatják majd az érdeklődők. A szervezők három szempontból is nagyon fontosnak tartják a rendezvényt. Ezzel szeretnék támogatni a környezettudatosan alkotó tervezőket, hozzásegíteni őket a kanadai és a nemzetközi ismeretséghez, valamint a gyártók és a kereskedők hozzáállását is formálni szeretnék. De a rendezők remélik, hogy a fogyasztók szokásaira is hathatnak.

A bemutatókon senki ne hulladékból készült, haute couture divatként aposztrofált öltözékeket várjanak, hanem a hagyományos boltban kapható ruhákhoz hasonlókat, amelyeket a legkisebb környezeti terhelés során állítanak elő, újrahasznosított anyagokból. Az ilyen eljárásokkal készült ruhák bemutatásával a tervezők egy újfajta gyártási gyakorlatot szeretnének meghonosítani a divatiparban szélesebb körben.

Ajánlott tartalom

Okosváros és zöld energetikai ötletek lettek a Startup Campus egyetemi programjainak legjobbjai

Az elektromos buszok hálózatát optimalizáló Bolley és a felhasználóbarát napelemrendszereket fejlesztő Lumen nyerte a Startup Campus, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) magyarországi képviselete és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures őszi inkubációs programjait záró Demo Dayt - közölte a Startup Campus nemzetközi innovációs központ és startup inkubátor az MTI-vel csütörtökön.