Versenyláz az e-readerek piacán

Az Amazonnal versenybe szállva a Barnes & Noble már most 700 000 elektronikus könyvet kínál, melyek olvashatók iPhone-okkal, az iPod Touch készülékekkel, a Blackberry-vel és, természetesen, asztali és személyi számítógépeken is élvezhetőek.

A vállalat a következő év végéig egymillióra növeli a címek listáját, s reméli, hogy a piaci részesedésén is tud javítani. Ennek érdekében kizárólagos szerződést kötött a Plastic Logic e-readerrel, kizárólag az általa forgalmazott elektromos könyvek lesznek olvashatók rajtuk. A Plastic Logic e-reader várhatóan jövőre érkezik a piacra, ám sokan már most izgatottan várják. Számos e-readerrel, például a Kindle-vel ellentétben nem tartalmaz majd maximális limitet az egy készüléken elolvasható könyvekre vonatkozóan, a formatervezés is lenyűgöző lett. Az olvasók várhatóan a bestseller akciónak is örülni fognak, hiszen a legkedveltebb és sikeresebb könyvekhez, jutányos áron juthatnak, mindössze 9,99 $-ért.

Az e-readerek piaca az egyik leginnovatívabb ágazat napjainkban. Környezetvédelmi hatásait több médium, többek között a CNN is tárgyalta már. Terjeszkedésükkel csökkentik a szükséges újságpapír mennyiségét, miután kevesebb fát kell(ene) kivágni, nincs szükség a nyomtatási folyamatokra, a veszélyes tintákra és az ezzel járó újabb kibocsátásra, továbbá redukálja az üzemanyag használatát és az újabb szén-dioxid-kibocsátást a szállítás kiküszöbölésével.

Ajánlott tartalom

Hogyan válasszak TV állványt otthonomba?

A nappali központi eleme szinte minden háztartásban a TV és az ahhoz tartozó multimédiás eszközök – a hifi, játékkonzol és még sok más elektronikai eszköz. Az otthon töltött idő egyre fontosabb és értékesebb, sőt, az otthoni munkavégzés miatt most még több időt töltünk otthon, mint valaha. Ezért is fontos, hogy a szabadidő és a hétvégék helyszíne egy rendezett és otthonos hely legyen!