Veszélyben Hollywood szimbóluma

A Trust for Public Land (TPL) minden erejével azon van, hogy megvédje a híres úgynevezett Hollywood Sign-t.

A szervezet nemrég bejelentette, hogy majd’ 560.000 négyzetmétert kíván megvásárolni a Cahuenga Peak területén, Los Angelesben. A TPL-nek április 14-éig 12,5 millió dollárt kell összegyűjtenie, különben a területre luxuslakásokat fognak építeni.
Julia Louis-Dreyfus amerikai színésznő beleegyezett a kampány támogatásába. Olyan hollywoodi hírességet csatlakoztak, mint például Virginia Madsen, Katherine Morris, Aisha Tyler, John Slattery, Julian McMahon, Tippi Hedren, James Kyson Lee, és Beau Garrett.

„Olyan adományozók segítségével, mint a Tiffany & Co. Foundation, a TPL és partnerei azon munkálkodnak, hogy a kampány során sikerüljön összegyűjteni a szükséges 12,5 millió dollárt.” – közölte Sam Hodder, a kaliforniai TPL igazgatója. –„A Hollywood Sign Amerika egyik legismertebb látványossága. A kilátást örökre tönkretennék, ha épületeket húznának fel mögé.
Ha a TPL-nek sikerül megvásárolnia a területet, az 560.000 négyzetméter a Griffith Park, Észak-Amerika egyik leghatalmasabb városi parkjának tulajdonába kerül.

Ajánlott tartalom

Áder János az árvíz elleni védekezésről: víztározók és csatornák kellenek

A következő generációnak alkalmazkodnia kell a megváltozott életkörülményekhez a mindennapi életben, és az energia- és vízgazdálkodás szempontjából is - mondta Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Baján.