Vezeték nélküli billentyűzet – bambuszból

Az elektrotechnikai fejlesztések nagyágyúi manapság inkább nyúlnak természetes alapanyagokhoz az új kütyük gyártásánál, mint mondjuk a műanyaghoz. Ugyanezt az elvet követte az iZen is.

Az iZen Bamboo Bluetooth Keyboard 92%-ban bambuszból készült, mely sokkal inkább környezettudatosabb alapanyag, mint a fa, hiszen gyorsabban termeszthető, minek okán sokkal gyorsabban nő, írja az shtrend.hu. Emellett újra is hasznosítható, és biztosan nem végzi egy szeméttelepen, mint ahogy gyakran más, műanyagból és fémből készült elektronikai eszközök, melyek vagy azért kötnek ki ott, mert tönkrementek, vagy mert csak szimplán meguntuk azokat. Külön jó pont még, hogy az iZen vezeték nélkül, Bluetooth-szal tud csatlakozni kedvenc eszközünkhöz, mint például iPhone telefonhoz, Androidos készülékhez, táblaszámítógéphez, laptophoz, de akár asztali géphez is. A gyártó önmaga finanszírozta az első billentyűzetek gyártását, melyek pár hét alatt mind elkeltek. Április 14-ével bezárólag lehetősége volt az érdeklődőknek a termék Kickstarter oldalán támogatni a második széria legyártását, illetve előrendelni egy saját példányt a 85 dolláros (azaz 18.500 Ft-os) bambusz billentyűzetből, illetve egy tablet állványt is eladásra bocsájtottak. A kezdeményezés sikerét pedig az mutatja, hogy a kitűzött 18.000 dolláros (majdnem 4 millió Ft-os) összeg mintegy másfélszeresét sikerült összegyűjteni a kampány során.

izen

izen

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.