Videó: az újrahasználható pizzás doboz

Amerikában évente 3 milliárd pizzás doboz köt ki a szeméttelepeken. Általában a sajt miatt nehéz ezeket újrahasznosítani.

Szerencsére néhány környezettudatos ember a Good News Reuse-nál szeretné megkímélni a szeméttelepeket a rengeteg kartondoboztól. Kifejlesztették a Pi Pan névre keresztelt újrahasználható pizzás dobozt. A Pi Pan rozsdamentes acélból készült, melyhez nem ragad oda az étel, és a súlya kevesebb mint egy kilógramm. Vajon hogyan fog ez működni a házhozszállításnál? (Több mint valószínű, hogy a pizzás fiú nem szeretné megvárni amíg megesszük a pizzánkat) A Good News Reuse ezeket a dobozokat olyan pizzázóknak szeretné árusítani, melyeknek rendszeres vásárlói vannak, mint az iskolák, vagy üzletek.  A vevő megtarthatja a dobozt a következő rendelésig, melyet a pizzás majd visszavesz. Sajnos a Pi Pan még nincs készen a piacra dobáshoz, ugyanis előbb még a Good News Reuse szeretne pénzt gyűjteni. Ennek érdekébe elindítottak egy adománygyűjtő IndieGoGo oldalt.

 

Ajánlott tartalom

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.