Videó: kipufogóból itták a vizet a sivatagban a színészek

A nem mindennapi kísérlettel a hidrogén-hajtású, üzemanyagcellás Mercedes tiszta üzemére szerették volna felhívni a figyelmet.

Érdekes videóval szeretné felhívni a Mercedes-Benz a hidrogén-hajtású, üzemanyagcellás modelljének tiszta működésére, ugyanis felkérték Diane Kruger színésznőt és Joshua Jackson színészt, hogy autókázzanak egyet a B-osztály F-Cell változatával az Egyesült Államok egyik legforróbb és legszárazabb helyén, a Death Valley Nemzeti Parkban. Innivalót viszont nem vihetnek magukkal, kizárólag a kipufogóból lecsöpögő, összegyűjtött vizet ihatják. Az szinte mellékes is, hogy mennyire fedi a valóságot, hogy az 50 Celsius-fokos melegben, csak ennyit ittak, a hangsúly tényleg azon van, hogy a hidrogén-hajtású autó működése közben csupán ivóvíz minőségű pára keletkezik. Az üzemanyagcellában elektrokémiai reakció révén a hidrogén és az oxigén áramot és hőt termelve vízzé alakul. A víz jelen esetben mint “melléktermék” távozik a kipuffogón keresztül.

A két színészre egyébként azért esett a választás, mert évek óta ilyen üzemanyagcellás B-osztállyal közlekednek a hétköznapokon, ami most még inkább lenyűgözte őket. „Abszolút rajongói lettünk az üzemanyagcellás autónak. Remek a használhatósága, és semmiben nem korlátozza az embert a napi közlekedés során.” – mondta a színésznő, majd Joshua Jackson hozzátette: „Három perc feltölteni, 400 kilométer a hatótávja, és nulla az emissziója.”

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A Volvo Trucks már fejleszti a hidrogénüzemű kamionját

A Volvo Trucks már dolgozik a hidrogénnel hajtott belsőégésű motorral ellátott teherautójának kifejlesztésén. A közúti tesztek 2026-ban kezdődhetnek, a piacra dobást pedig az évtized végre tervezi a svéd gyártó. A zöld hidrogénnel hajtott kamionok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Volvo, és ezzel ügyfelei is elérjék karbonsemlegesítési céljaikat.