Videó: Napenergiával működő hírdetőtáblák

A Ricoh vállalat a héten bemutatta Londonban az úgynevezett „eco-board”-ot, egy hírdetőtáblát, ami teljes egészében csak szél- és napenergiát használ.

96 napelemmel, 5 szélturbinával van felszerelve, és csak akkor világít, az M4-es autópályánál található hírdetőtábla, ha elég energiát fejlesztett hozzá. Ez nem az első ilyen tábla, ugyanis a Ricoh vállalat állított már fel hasonlót New York-ban és Sydney-ben is. A japán Ricoh cég büszke rá, hogy környezetbarát megoldásokat alkalmaz. Néhány évvel ezelőtt a vállalat bemutatott egy növényi eredetű műanyag nyomtatót. Egy sajtótájékoztatón, Steve Saito, a Ricoh Europe elnőke és vezérigazgatója a következőket mondta: „A Ricoh-nál évtizedeken keresztül elkötelezetten próbáltuk csökkenteni a Co2 lábnyomunkat, és már 2001-re elértük hogy semmilyen káros anyag nem kerül a szemétlerakókba az európai gyárainkból. Ezenfelül megpróbálunk más cégeket is arra buzdítani, hogy olyan üzleti modellt vezessenek be, ami jobbá teheti a városainkat, országainkat, és a bolygót, miközben fejlődik a termelés, és nő a profit”.

 
Természetesen három széllel és napenergiával üzemelő hírdetőtábla még nem fog nagy hatást gyakorolni a világ energiafelhasználására. De képzeld el, hogy minden hírdetőtábla a Time Square-en így lenne energiával ellátva, akkor látnád az eredményt. Utána lehetne azon gondolkozni hogy az összes hírdetőtábla így reklámozzon.
És mit reklámoznak a hírdetőtáblák? Természetesen Ricoh széllel és napenergiával ellátott hírdetőtábláit.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Javaslatot tett az EU az energiaválság meghosszabbítását illetően

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett az Európai Unió Tanácsa elé, amelyben az energiaválság kezelése céljából a múlt évben bevezetett egyes uniós energiavészhelyzeti intézkedések időbeli hatályának meghosszabbítását indítványozta - tájékoztatott a brüsszeli testület kedden.