Vietnámi farmergyár a fenntarthatóságért

Figyelembe véve, hogy körülbelül 4500 liter víz kell annyi gyapot előállításához, ami szükséges egy kék farmerhez – nem számítva az elhasznált víz mennyiségét, amely azért kell hogy elérjék a megfelelő színt.

A WWD jelentései szerint a vietnámi farmergyár, a Saitext új üzemet épít Ho Chi Minh városban, a környezetvédelmet szem előtt tartva.

Michael Morrell, az Olah Inc. igazgatója szerint a cégek, melyek rendelkeznek malmokkal, mosodákkal, és gyárakkal (ilyen a Saitext is) : „Környezetvédelmi viszonyítási alapot akarnak létrehozni, pont azért, mert egy 21. századi üzletnek ilyennek kell lennie.”

A WWD jelentéséből kiderül, a Saitex új üzeme jövő áprilisban nyitja meg a kapuit. A gyár tetején napelemek biztosítják a fürdőszobák fűtését, kiemelten figyeltek a falak szigetelésére. Az épület mozgásérzékelőkkel lesz felszerelve, így a villany is automatikusan fog működni. A 100.000 négyzetméter alapterületű gyárban kézmosás után újra felhasználható a víz, mégpedig a wc öblítésére. A mintegy 500 alkalmazottat foglalkoztató gyár 550000 farmert lesz képes gyártani egy hónapban.

A cikkben megjelenik az úgynevezett ózon technológia is, melynek segítségével oxidálni lehet az anyagot, úgy, hogy az úgy hat majd, mintha a nap szívta volna ki. Linda Loudermilk 2007 tavaszán mutatta be ezt a folyamatot a maga 2007-es tavaszi kollekciójában. Az AG Adriano Goldschmied Jeans, valamint testvérmárkája, a Big Star nemrégiben csatlakozott Loudermilkhez.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.