Vihar – Tízezreket érintett áramkimaradás a Dél-Dunántúlon

Fogyasztók tízezreit érintette rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradás szombat este óta a Dél-Dunántúlon, jelenleg 12 településen 1.850 emberhez nem jut el az elektromos energia – közölte az E.ON az MTI-vel vasárnap.

Varga Ivett, a cég kommunikációs munkatársa azt mondta: “minden hadra fogható” alvállalkozójuk és dolgozójuk a hibák kijavításán dolgozik, de az új bejelentések is folyamatosan érkeznek hozzájuk. Problémát jelent a felázott talaj is, mert nehezíti a helyszínek megközelítését, ezért egyelőre nem tudni, mikorra végeznek a munkálatokkal.

Beszámolt arról, hogy az áramkimaradások a letörő ágak, kidőlő fák okozta zárlatokból, vezetékszakadásokból erednek, melyekből a régióban a legtöbb Kaposváron és környékén történt.
Varga Ivett megjegyezte: mivel az erős szél nagy mennyiségű esővel érkezett, tovább áztatva, lazítva a talajt, a cég még sok fa kidőlésével számol a nap folyamán.

Ajánlott tartalom

Együttműködési megállapodást kötött a Roszatom és a kínai atomenergia-hatóság

A gyorsneutronos reaktorok fejlesztéséről, a nukleáris üzemanyagciklus zárásáról írt alá hosszú távú együttműködési megállapodást Alekszej Lihacsov, az orosz Roszatom vezérigazgatója és Csang Ko-csien, a Kínai Népköztársaság Atomenergia Hatóságának (CAEA) vezetője Hszi Csin-ping kínai elnök oroszországi látogatása során Moszkvában - közölte a Roszatom szerdán az MTI-vel.