Viharok okoztak energiaellátási és közlekedési zavarokat Lengyelországban

Viharok okoztak energiaellátási és közlekedési zavarokat Lengyelországban, az illetékes kormányhivatal (RCB) közleménye szerint hétfő reggelre több mint 14 ezer háztartás maradt áram nélkül, késett sok vonat, a szél házakat rongált meg.

Vasárnap este Marek Kubiak, az RCB igazgatója 35 647, az áramszünet által érintett háztartásról számolt be az X-en (korábban Twitter). A legtöbb áramellátási zavart az időjárás Lengyelország észak-keleti részében okozta, hétfő reggel a Podlasiei vajdaságban 7264, a Varmia-mazúriai vajdaságban 4950 fogyasztó maradt áram nélkül. Kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt vasárnap 261 személy- és három tehervonat esetében történt jelentősebb (összesen 3594 perc) késés. A erős szél 43 lakóház és 25 gazdasági épület tetejét rongálta meg. A letört faágak három ember sérülését okozták. A tűzoltókat vasárnaptól hétfő hajnalig 2500-szor riasztották.

A tengermelléken, valamint a délnyugat-lengyelországi Alsó-sziléziai vajdaságban elővigyázatosságból evakuáltak egy-egy cserkésztábort. A tengermellék keleti részére az országos meteorológiai szolgálat hétfőn a legmagasabb, harmadfokú viharjelzést adta ki.

Ajánlott tartalom

Áprilisban is a magyarok számára volt a legolcsóbban a háztartási villamos energia és földgáz

Idén áprilisban is - a rezsicsökkentésnek köszönhetően - a magyar családok kapták Európában a legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken a közösségi oldalán.