Pályázatot nyújt be a Zala Megyei Kórház épületenergetikai fejlesztésére és a világítás korszerűsítésére a megyei közgyűlés - tájékoztatta Manninger Jenő (Fidesz), a testület elnöke a pénteki döntésről az MTI-t.

Világításkorszerűsítés, energetikai fejlesztés a Zala Megyei Kórházban

Pályázatot nyújt be a Zala Megyei Kórház épületenergetikai fejlesztésére és a világítás korszerűsítésére a megyei közgyűlés – tájékoztatta Manninger Jenő (Fidesz), a testület elnöke a pénteki döntésről az MTI-t.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében megvalósítandó, 270 millió forintos beruházáshoz 89 millió forint önrészt biztosít a megyei önkormányzat – tette hozzá.
A megyei közgyűlés döntött a hiányszakmákban (gépészet, faipar, építészet, kereskedelem, közlekedés) tanuló, jobb képességű diákok ösztöndíjáról is. A megyei fenntartású intézményekben a következő tanévben mintegy 200 tanuló részesül majd tíz hónapon át – a tanulmányi eredményétől függően – havi 3-12 ezer forintos ösztöndíjban.

A megyei önkormányzat nyolc településnek nyújt pályázati önrészt tájház, kultúrház, teleház felújításához. A kistelepülések csak önerővel juthatnak a pályázati pénzekhez, azokat szűkös kereteikből a legtöbb esetben nem tudják finanszírozni – jegyezte meg Manninger Jenő.

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.