Pályázatot nyújt be a Zala Megyei Kórház épületenergetikai fejlesztésére és a világítás korszerűsítésére a megyei közgyűlés - tájékoztatta Manninger Jenő (Fidesz), a testület elnöke a pénteki döntésről az MTI-t.

Világításkorszerűsítés, energetikai fejlesztés a Zala Megyei Kórházban

Pályázatot nyújt be a Zala Megyei Kórház épületenergetikai fejlesztésére és a világítás korszerűsítésére a megyei közgyűlés – tájékoztatta Manninger Jenő (Fidesz), a testület elnöke a pénteki döntésről az MTI-t.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében megvalósítandó, 270 millió forintos beruházáshoz 89 millió forint önrészt biztosít a megyei önkormányzat – tette hozzá.
A megyei közgyűlés döntött a hiányszakmákban (gépészet, faipar, építészet, kereskedelem, közlekedés) tanuló, jobb képességű diákok ösztöndíjáról is. A megyei fenntartású intézményekben a következő tanévben mintegy 200 tanuló részesül majd tíz hónapon át – a tanulmányi eredményétől függően – havi 3-12 ezer forintos ösztöndíjban.

A megyei önkormányzat nyolc településnek nyújt pályázati önrészt tájház, kultúrház, teleház felújításához. A kistelepülések csak önerővel juthatnak a pályázati pénzekhez, azokat szűkös kereteikből a legtöbb esetben nem tudják finanszírozni – jegyezte meg Manninger Jenő.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.