Vilmos herceg a medvék új ellensége

A világ legnagyobb állatvédelmi szervezete, a PETA kritikus szemmel kezdte el figyelni a brit Vilmos herceget, miután egy londoni katonai felvonuláson medvebunda kalapban díszelgett.

A People for the Ethical Treatment of Animals szervezete évek óta küzd az angol szokás ellen, miszerint a waterlooi csata emlékére viselik a katonák (leginkább a Buckingham Palota őrei) a medve bundájából készült fejdíszt. Miután áprilisban az egész világ Vilmos herceg esküvőjével volt elfoglalva, a PETA szeretné, ha ugyanilyen lelkesedéssel kampányolnának az emberek a kalaponként egy medve életét igénylő tradíció ellen. A fejdísz elkészítéséhez a medve hátán növő szőrzetre van szükség, ugyanis az a legsűrűbb. Legtöbb esetben a vadászat nemcsak egy medve életének kioltásával jár, hiszen a vadászok mit sem törődnek azzal, ha anyamedvét gyilkolnak meg, melynek kölykei ellátás nélkül éhen pusztulnak.

Vilmos herceg
A Trooping for Colour felvonulás után a PETA rögtön egy személyes levelet intézett a herceghez, melyben felhívják figyelmét a kalap készítésének, és a medvék vadászatának módjára. Emellett ismételten tájékoztatják a királyi méltóságot arról, hogy nem a kalap tradíciójával van a gond, hanem annak alapanyagával, ugyanis műszőrből elkészítve is ugyanígy nézne ki. A nagyszabású áprilisi esküvőt sikerült környezettudatosan lebonyolítani, példaértékű lehetne az egész világ számára, ha a házaspár továbbra is szem előtt tartaná a zöld megoldásokat.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.