Visszatér a kánikula?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napról napra emelkedik a hőmérséklet, csütörtöktől országszerte 30 fok fölötti maximumok lesznek, vasárnapra már 33–36 fokot ígérnek.

Ma a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, ezekből a középső és keleti területeken zápor, zivatar kialakulhat egy-egy helyen intenzív csapadékkal. Ugyanakkor északnyugaton a délelőtti, déli időszakban zártabb felhőzet, kisebb eső sem kizárt. Az északnyugati, északi szél keleten helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 26, 30, késő este 19, 24 fok között várható. Citromsárga figyelmeztetést egyelőre csak Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki. Az UV-B sugárzás nagyon erős lesz, akár tizenhét perc alatt is leéghetünk.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.