Víz alatt Velence

A lagúnák városaként ismert Velence nagy része víz alá került, rengeteg ház és üzlet vízben áll.

Nem túl kellemes idő köszöntött hétvégén Olaszországra: az Adriai-tenger felől megérkezett a rossz idő, mely eredményeként a turisták körében oly népszerű Velence nagy része, mintegy 70%-a is víz alá került, írja az idokep.hu. A lakosok, az üzletet üzemeltetők is panaszkodnak, hiszen az épületekben helyenként fél méternél is magasabb víz áll, a turisták műanyag zacskókkal vagy gumicsizmával a lábunkon tudnak csak eljutni a Szent Márk térre. Persze nem ez a legnagyobb probléma, nyilvánvaló, hogy az ár levonulását követően fertőtleníteni kell majd a házakat. A város az elmúlt században több mint 20 centit süllyedt, emiatt sajnos gyakoribbá váltak az áradások is. A legmagasabb vízállás eddig 194 centis volt, ezt 46 évvel korábban, 1966 novemberében regisztrálták a szakemberek.

Ajánlott tartalom

A kiadott építési engedélyek száma nőtt, a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban augusztusban

Augusztusban a kiadott építési engedélyek száma nőtt, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.