Forradalmi Apple csomagolás?

Az Apple termékei nem mindig teljesítenek jól újrahasznosíthatóság tekintetében. Az új retina kijelzős MacBook például szinte teljesen javíthatatlan, ha bármelyik alkatrésze elromlik, akkor egyszerűbb az egészet kicserélni.

Az akkumulátor például nem csavarokkal, hanem ragasztóval van rögzítve, és sem a RAM-ot, sem az SSD háttértárolót nem lehet bővíteni. Szerencsére az almás cég más területen tesz azért, hogy zöldebb legyen, például olyan adatközpontot épített, amely teljes egészében megújuló energiával működik, és nemrég egy olyan szabadalmat nyújtott be, amellyel menet közben, mozgási energiával tölthetnénk a mobilunkat. Most pedig az iPod csomagolásáról kiderült, hogy vízben könnyen feloldható. A teljesen újrahasznosítható csomagolás az új generációs iPod Touch és iPod Nano EarPod füllhallgatóit foglalja magába. A videóban látható, hogy langyos vízben egy pár perc alatt feloldódik, és csak papírpép marad utána. Az Apple szerint az iPhone 5 csomagolása újrahasznosítható tápióka papírból készült. Bár az iPodok csomagolásáról nem írnak, valószínűleg ugyanarról az anyagról van szó. Egyelőre még csak a fülhallgató csomagolása készül belőle.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.