Vizet visz a kóla Afrikába

A Coca Cola és az United States Water Partnership ( USWP) közös kezdeményezéssel öt afrikai államnak segít abban, hogy növeljék a rendelkezésükre álló ivóvizet.

Annak érdekében, hogy elősegítse az ivóvízhez való szabad hozzáférés elterjedését, a Coca Cola Fondation bejelentette egy 3,5 millió dolláros projekt elindítását. Az USWP-vel együttműködésben a kezdeményezés az afrikai kontinens különböző övezeteit érinti, és hozzájárul az ivóvíz bővítéséhez és a higéniai szolgáltatások elterjesztéséhez. Mindezt a Coca Cola képviselője Bea Perez még a Rio+20 konferencián jelentette be. (Aiolus News)
Az USWP új köz-és magán kezdeményezés, melyet a legutóbbi Víz Világnapja alkalmából hoztak létre azzal a céllal, hogy mindazok együttműködését egyesítse az Egyesült Államokban, akik a vízzel foglalkoznak annak érdekében, hogy nagyobb hatékonysággal és tudatossággal szálljanak szembe a fejlődő országokban lévő forráshiányokkal kapcsolatos kihívásokkal.

„Az ivóvízhez való hozzájutás lehetősége alapvető vállalatunk és a világ számára. A vízforrások fenntarthatósága abszolút prioritást élvez a Coca Cola Társaság számára” –hangsúlyozta nyilatkozatában, Perez. A konkrét esetben a Coca Cola öt olyan afrikai országnak nyújt támogatást, amelyekben a lakosságnak kevesebb, mint a fele jut ivóvízhez: a Kongói Demokratikus Köztársaságnak, Etiópiának, Madagaszkárnak, Mozambiknak és Szomáliának. Ezeknek az alapoknak köszönhetően egy sor olyan akció kezdődik, amelyek növelik a falvak és a korházak számára a források elérhetőségét. Kampányt folytatnak a víz helyes felhasználásáról is.

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.