A házi készítésű, mobiltelefonnal aktiválható pokolgépet véletlenül fedezték fel. Négy kiló TNT-nyi ammónium-nitrát volt volt benne.

Vízierőművet akartak felrobbantani

A házi készítésű, mobiltelefonnal aktiválható pokolgépet véletlenül fedezték fel. Négy kiló TNT-nyi ammónium-nitrát volt volt benne.

Egy nagyjából négy kilogramm TNT-nek megfelelő erejű bombát találtak az oroszországi Dagesztán egyik vízerőművében – jelentették csütörtökön orosz hírügynökségek. Az Irganajszk erőműben talált, házi készítésű robbanószerkezetet távirányítással akarták működésbe hozni. A bombát hatástalanították.
A bombát helyi idő szerint szerda este 23 órakor fedezték fel az erőmű turbinatermében, amikor egy keddi tűz után átvizsgálták az erőművet – közölték orosz hírügynökségek, a rendfenntartó erők munkatársaira hivatkozva. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség információi szerint a bombát egy műanyag zsákba rejtve találták meg.
A robbanóanyaggal töltött két műanyag palackot egy mobiltelefonra kötötték. A RIA Novosztyi értesülései szerint az ammónium-nitrátból készített bomba ereje négy kilogramm TNT-nek felelt meg. A robbanószerkezetet a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szakértői hatástalanították.
Az Interfax orosz hírügynökség információi szerint a rendőrség keresi az erőmű egyik munkatársát, aki a keddi tűzeset után tűnt el. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a tüzet műszaki hiba okozta, és nincs kapcsolatban a bombával. Az orosz hatóságok az AFP francia hírügynökség megkeresésére egyelőre nem kommentálták a bombáról szóló híreket.

Ajánlott tartalom

Romániában részletekben is kifizethetik késve kiállított villanyszámláikat a fogyasztók

Romániában a késve kiállított villanyszámlák részletekben történő kiegyenlítésének lehetővé tételére kötelezte a szolgáltatókat az energetikai szabályozó hatóság (ANRE), ugyanakkor előírta számukra, hogy részletes magyarázatot is mellékeljenek a számlán szereplő tételekhez.