Vona Gábor: forradalmi változást hozhat a gázüzemű közlekedés

Vona Gábor szerint a gázüzemű közlekedés forradalmi változást hozhat, olyan új és fontos kérdéskör, amellyel sokkal többet kell foglalkozni a gazdasági és a politikai élet szereplőinek is. A Jobbik elnöke erről az e témában a párt szervezésében Parádsasváron pénteken tartott konferencia szünetében beszélt sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a konferencián magyar és orosz parlamenti képviselők, orosz, német, holland és olasz vállalatvezetők, mások mellett az orosz Gazprom képviselője vesz részt. A benzin és a gázolaj mellett környezetvédelmi és gazdasági szempontok alapján is, különösen a nagyvárosi közlekedésben forradalmi változást jelenthet a gázüzemű közlekedés megerősítése – mondta Vona Gábor. A pártelnök hozzátette: bízik abban, hogy a konferencia nyitánya lehet sok gazdasági kapcsolatnak, amelyek túlmutatnak az autógáz-üzletágon, s az orosz-magyar gazdasági kapcsolatokban is fontos előrelépést hozhat.

Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője, a konferencia főszervezője hangsúlyozta, a mostani fórum célja az volt, hogy egy asztalhoz ültessék a gázszállítót és az ágazat vezető cégeit. Szerinte nemcsak gázüzemű autókat lehetne használni, hanem tömegközlekedési eszközöket és mezőgazdaságban használt járműveket. Kovács Béla szólt arról is, hogy az új technológia már kevésbé költségigényes: egy autó átalakítása típustól függően 450-600 euróba kerül, megtérülési ideje viszont rendkívül rövid. Az átalakításhoz állami támogatásra van szükség, de uniós források is rendelkezésre állnak – mondta.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.