Vörösiszap károsultaknak ajándékozták nyereményútjukat a siófoki általános iskolások

Egyedülálló tábort szervezett a DRV Zrt. a somlóvásárhelyi és deverecseri kisiskolásoknak.

Életük legjobb nyári táboráról mondtak le egy siófoki általános iskolás osztály tanulói vörösiszap károsult gyermekek javára. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a Víz világnapja alkalmából indított nyereményjátékkal egybekötött, jótékonysági gyűjtőakciót négy siófoki általános iskolában. A tanévzáráskor véget ért kampány célja az volt, hogy az intézményekbe kihelyezett különleges csapvíz-automatákkal és a hozzájuk tartozó tanulmányi eredményjelző táblákkal a tanulás mellett az egészséges csapvíz fogyasztására és jótékonyságra ösztönözzék az iskolásokat. A legjobban teljesítő osztály jutalma egy felejthetetlen nyári tábor volt, ahol eredetileg is vendégül láttak volna Somlóvásárhelyről és Devecserről érkezett diákokat. A győztes osztály azonban mindenki meglepetésére úgy döntött, hogy a táborlehetőséget teljes egészében a vörösiszap károsult gyermekeknek ajánlja. A tábort július 16. és 22 között rendezték meg Pálkövén.

 
Csillogó szemek, nevető arcok, huszonhat, a vörösiszap katasztrófát átélt kisiskolás boldogan futkározik a Pálkövei Ifjúsági Szálláson. A nyereménytáborban a rossz idő ellenére is nagy a nyüzsgés. A nevelők játékos vetélkedőket szerveztek a kicsiknek az utolsó előtti napra, de a szombat óta tartó egyhetes táborban számtalan izgalmas programban volt részük a gyermekeknek. – Igazi kánikulában érkeztünk meg Pálkövére, így a gyerekek szerencsére kiélvezhették a Balaton adta lehetőségeket. Nagyon nagy szó ez, hiszen a táborozók között olyan is akad, aki még soha nem járt a Balatonnál – mondta el Budai Viola tanárnő, aki azt is hozzátette, igaz, hogy jótékony felajánlásként sok kirándulást szerveztek már a károsult gyermekek számára, de ilyen lehetőséget, mint a DRV-től, még soha sem kaptak.  – Ez volt az első olyan felajánlás, ahol az útiköltséget leszámítva, egy héten át gyakorlatilag minden ingyen és bérmentve a rendelkezésünkre állt, még a vízibicikli-kölcsönzés is. A nebulóknak külön öröm volt, mikor kiderült, hogy a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola nyertes osztálya időhiány miatt lemondott nyereményéről, és azt nem az iskola egy másik osztályának, hanem nekik ajánlották fel. Ennek köszönhetően nem csak az eredetileg tervezett 14 legjobb tanuló, hanem összesen 26 vörösiszap katasztrófát átélt kisiskolás juthatott el a Balaton partjára.

 

A programok közül a gyermekek természetesen a lubickolást és a vízibiciklizést élvezték a legjobban, de az egy hét alatt számos kisebb kirándulást is beiktattak a tó körül: gyalogtúrán felsétáltak a Szent-György hegyi kilátóhoz, megnézték a tihanyi Levendula Múzeumot és ellátogattak Salföldre is, ahol egy rendhagyó természetismeret órán is részt vehettek. A DRV nyereményjátékán a tábor mellett természetesen egyéb értékes nyeremények is gazdára találtak. A Beszédes József Általános Iskola legjobb tanulmányi eredményt produkáló osztálya egy egész napos kalandpark belépőt, a Somogyi József Általános Iskola legjobban teljesítő osztálya a siófoki Galérius Fürdőbe szóló belépőt, a Széchenyi István Általános Iskola jó tanulói pedig egy vízi dodzsem belépőt nyertek a DRV jóvoltából.
– Az „Igyál csapvizet és nyerd meg életed legjobb nyári táborát” elnevezésű iskolai nevelő és jótékonysági kampány nem is lehetett volna sikeresebb. A kampány ideje alatt a kihelyezett automatákból rengeteg csapvizet fogyasztottak a gyerekek, amit az egészséges táplálkozásra való nevelésben kiemelten fontosnak tartunk. Ami rendkívüli, hogy a jelek szerint a gyermekekhez eljutottak a jótékonykodással kapcsolatos üzeneteink, és meg is értették azokat. Az abszolút győztes osztály tanulói mindenkit megleptek példamutató döntésükkel, és büszkék vagyunk rájuk. Reméljük az akciót jövőre egy másik városban folytathatjuk majd – összegezte a kampányt Arday Zoltán, a DRV gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.