XVI. Benedek “zöld” pápamobilba ül át

A Mercedes-Benz egyik németországi üzemében már épül a környezetkímélő jármű – írta meg a Wirtschaftswoche című magazin.

A környezetvédelem mellett “teszi le a garast” XVI. Benedek pápa, aki hamarosan hibrid meghajtású pápamobilba ül át. A hibrid pápamobil elődjéhez hasonlóan gyöngyház fehér lesz, különleges kiépítése pedig lehetővé teszi, hogy a katolikus egyház feje 30 kilométert károsanyag-kibocsátás nélkül tegyen meg a járművel, amelynek konnektorról feltölthető akkumulátorai lesznek. Az elektromos meghajtás nem jöhetett szóba, mert a pápamobilt úgy kell kialakítani, hogy támadás esetén ki lehessen menteni belőle a vallási vezetőt – tudta meg a magazin. Federico Lombardi vatikáni szóvivő megerősítette, hogy megrendelést adtak ki a Mercedes gyárnak, azt viszont cáfolta, hogy XVI. Benedek már szeptemberi németországi látogatásán kipróbálja a járművet. Valószínűbb, hogy az autó csak az év végére készül el.  A patinás német autóüzem már évtizedek óta a Vatikán “beszállítója”, és már több rendkívüli járművet gyártott pápáknak.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.