Zöld Bank Kentucky-ban

Kentucky állam egy főre jutó villamosenergia-fogyasztása az egyik legmagasabb az Egyesült Államokban, az ott található nem megújuló energiaforrás, a szén miatti alacsony költségeknek köszönhetően.

Az állam energiaéhségének csillapítása érdekében a cél az energiafogyasztás 25%-os csökkentése 2025-ig, valamint az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma által kiadott Helyreállítási Törvény (Recovery Act) alapján környezetbarát rendszerek bevezetése az ottani épületekben.
A hardisburgi „Jövő Gazdái” egyik volt azon oktatási intézmények közül, ami energia-újrahasznosítás céljából támogatásokat kapott az államtól. 14 millió dollárból létrehozzák a „Zöld Bank” intézményét a hasonló kezdeményezések finanszírozására.

A program szerint a bank pénzt fog kölcsönözni állami szervek részére, akik végrehajtják az energiatakarékos fejlesztéseket. Így korlátozzák a magas kezdeti költségeket. Az intézmények energiafelhasználásból származó későbbi megtakarításaiból tudják majd visszatéríteni a költségeket. Arra számítanak, hogy a „Zöld Bank”program keretében így az adófizetők pénzéből 2,14 millió dollár lesz megspórolva.
„A kentucky-i Zöld Bank lehetővé teszi, hogy az állami hivatalok a fejlesztések mellett megőrizzék állásaikat, és energiatakarékosan, valamint kevesebb károsanyagot kibocsátva működjenek a jövőben.”-fogalmazta meg Steve Beshear.

Az első, 1,3 millió dollár értékű kölcsönt a kentucky-i Oktatási Minisztérium kapta a „Jövő Gazdái” hardinsburg-i épületének kivilágitásról, víztisztítási intézkedéseiről és árusító autómatáinak vezérléséről szóló fejlesztésekre. Az utóbb említett vezérlők infra-érzékelőkkel működnek, és az automatákat nem látogatott időszakokban kikapcsolják, anélkül, hogy a bennük levő termékek károsodnának. Ez évente és automatánként 150 dollárnyi megtakartáshoz vezetne a számítások szerint.
A „Jövő Gazdái”  intézmény hallgatói és személyzete az energiatakarékosság mellett állnak, mivel az intézkedések segítik céljaikat a továbbiakban.

„A képzési center követi a megújuló erőforrások előtérbe helyezéséről szóló irányvonalat” – fogalmazta meg Tom Engstrom, az állam oktatási minisztériumának körzeti közigazgatási elnöke. „Ezek a projektek létrehoznak egy gondolkodásmódot az energiafelhasználásról és energiagazdálkodásról”
Az oktatási intézmény teljes energiamegtakarítása előrejelezhetően 2368 dollár lesz évente. Az újítások többnyire mind megkezdődtek, a végeredmény áprilisra várható. A fejlesztések nem csak energiát spórolnak majd, de védik a környezetet, a kentucky-belieket munkához juttatják, és energiatakarékos példát mutatnak a város lakosainak és diákjainak.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).